Google Cégem - cégbemutatás a helyi SEO részeként!

Google Cégem - cégbemutatás a helyi SEO részeként!

A webhely és a helyek találati listáját kiszolgáló adatbázisok különböznek egymástól. Szükséges egy olyan adatbázisba is regisztrálni, ahonnan a Google kiszippantja a számára fontos információkat. Ez az adatbázis pedig nem más, mint a korábbi Google Helyek, a Google térképes adatbázisa a Google Cégem. Ez egy olyan ingyenes szolgáltatás, amely segít, hogy az ügyfelek ránk találjanak, illetve amellyel megadhatjuk, hogy a gazdaság adatai hogyan jelenjenek meg a Google rendszerében.

A rendszerbe külön regisztrálni kell, az alábbi lépésekkel:
1.    Jelentkezzünk be a Google-be, lehetőleg azzal az emali címmel, amivel a Google Analytics és az Ads rendszerét is használjuk (vagy használni fogjuk), majd kattintsunk erre a linkre: https://www.google.hu/intl/hu/business/

2.    Induljunk el a vezetett varázslóval, és töltsük ki az adatokat a megjelenő űrlapon. A kitöltés közben ügyeljünk az alábbiakra:

  • A Cég neve mezőbe, ne csak a gazdaság nevét írjuk bele szimplán, hanem a fő tevékenységi körünk, és a legfontosabb hely kulcsszavainkat is. Például ne csak azt írjuk „Kiss és Társa Bt.”, hanem azt: „Dugulás elhárítás Miskolcon éjjel nappal – Kiss és Társa Bt.”. Vegyük észre, hogy a legfontosabb kulcsszavak vannak szándékosan elől, az „Éjjel-nappal dugulás elhárítás Miskolcon – Kiss és Társa Bt.” már nem a legjobb megoldás (igaz, azért közel sem rossz). 
  • A kategóriánál kezdjük el a legfontosabb általános kulcsszavunkat leírni, ami leírja a tevékenyégi körünket. A megjelenő listából pedig válasszuk ki a legmegfelelőbbet. 
  • A Telefonszám mezőbe lehetőleg helyi vezetékes számot írjunk, ügyeljünk itt is formátumra (ahogy azt korábban a „Lokális SEO, avagy a helyi keresőoptimalizálás!” cikkünkben is írtuk) és persze adjuk meg a honlapunk elérhetőségét is. 

3.    Ez után igazolnunk kell, hogy a gazdaság valóban a Miénk, azaz nem más termelőt akarunk felvinni a Google Cégem adatbázisába. Az igazolással a Google, a rendszerében szereplő adatok pontosságát szeretné biztosítani. Az igazolás ezen kívül azt is megakadályozza, hogy valaki jogosulatlanul lépjen fel a gazdaságunk képviselőjeként. 

Ez csak a Google visszaigazoló levelezőlap segítségével működik, azaz a Google postán küldi a gazdaság címére az igazoláshoz szükséges PIN kódot ezzel is hitelesítve, hogy valóban létező adatokat adtunk meg.


 A levelezőlap a Google ígérete szerint 2 héten belül megérkezik, de tapasztalataink alapján van, hogy néhány napba, egyes esetekben néhány hétbe is telhet, úgyhogy itt szükség van egy kis türelemre.
Ettől függetlenül az adatok szerkesztését folytathatjuk, de minden csak akkor fog megjelenni a Google oldalain, ha a hitelesítés megtörtént. 

A Levélküldés gombra való kattintás után menjünk az „Adatlap” szerkesztése gombra, majd a bal oldali menüből válasszuk az „Információ” lehetőséget. Itt tudjuk folytatni a további adatok megadását.
Legyünk aprólékosak és minden mezőt töltsünk ki. Ahol lehetőségünk van hosszabb szöveget beírni, mindenhol használjuk a kulcsszó + helységnév formátumot, hogy a Google Cégem érezze melyik kifejezés Nálunk a fókusz. 

Mindenképpen kattintsunk rá a Fotók hozzáadása ikonra, mert ekkor nyílik lehetőségünk a Google Cégem adatlapunkhoz profilképet, egyéb képeket, videókat vagy akár termékeket hozzáadni. Itt tudjuk részletesen bemutatni a gazdaságunkat.


Ha készen vagyunk, akkor sem dőlhetünk hátra, mert valójában nem vagyunk kész. 


A feladat ugyanis nem csak annyi, hogy beregisztráljunk ebbe a rendszerbe, és azután ez önállóan dolgozik, hanem hetente / havonta néhány alkalommal szükséges ezen a felületen keresztül megosztanunk, közzétennünk tartalmakat. 


Ha „él” egy Google Cégem profil, az a Google felé is üzenet. Egy cég annyira él, amennyire kommunikál, tehát szükséges az, hogy ezen a felületen is jelenjenek meg friss információk. Nem szükséges közösséget építeni, ez a felület nem arra való, hogy napi szinten tegyünk fel kérdéseket és beszélgessünk az emberekkel. Itt elegendő annyi, hogy általunk meghatározott rendszerességgel közzé tegyünk olyan tartalmakat, amelyek hivatkoznak a honlapunk egyes elemeire. 


Legyen link az oldalunkra, mely köré fogalmazzunk egy kis körítést tele kulcsszavainkkal. A legegyszerűbb, ha van blogunk és az új bejegyzéseinket itt is mindig megosztjuk.

 

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Nőjünk Nagyra Alapítvány
Telefon: +36-20-3507161
E-mail: info@nojunknagyra.hu